FORMULACIJE PRILAGOĐENE DECI

Organski proizvodi 100% prilagođeni dečijem uzrastu

Prvi brend dečje kozmetike zasnovan na naučnim studiama

Pre istupanja na tržište kozmetike za decu tvorci Nougatine Paris su u saradnji sa biomedicinskim istraživačkim centrom Francuske, PERITESCO, koji spada u jedan od najrenomiranijih u svetu, uradili kliničke studije o karakteristikama kože dece od 3 do 12 godina.

Studija je pokazala da se koža dece razlikuje od kože beba i kože starijih od 16 godina. Nougatine je prvi brend koji je na naučnoj dokazanim činjenicama definisao potrebe kože dece (od 3 do 12 godina) i svoje proizvode prilagodio njenim zahtevima.

Šta je prilagođeno u Nougatine proizvodima?

Naučne studije su urađene analizom kože dece iz različitih geografskih područja, različite boje i životne dobi i upoređivane sa kožom odraslih. Utvrđene su 2 ključne specifičnosti:

(1) Dečja koža ima još uvek nepotpuno razvijen hidrolipidni film koji je nedovoljno štiti od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine. Koža je krhka, ne zadržava dovoljno vode i podložnija je oštećenjima koja se u kasnijem životnom dobu manifestuju.

(2) Koža dece u razvoju je tanja i finija. Manje je bogata mastima u odnosu na kožu odraslih.

Nougatine proizvodi jačaju i štite dečju kožu, neguju i ne sadrže materije koje mogu da imaju negativne efekte. Nougatine proizvodi poseduju medicinski serifikat EU za potpuno zdravu i bezbednu kozmetiku za decu i prporučeni su od strane dečjih dermatologa.

Naučni zaključci i organske materije za bezbednu negu dece

Rezultati studija bili su inspiracija istraživačko razvojnom timu Nougatine Paris u kreiranju ključne aktivne komponente svakog preparata - ORGANIC HYDRO PROTECT COMPLEX-a, koji sadrži bogato hranljive i hidrantne komponente dobijene iz ulja makadamije, ulja badema, ši butera i javorovog sirupa. Potpuno prirodni sastojci organskog porekla čija je formulacija prilagođena tipu dečje kože.

Ultimativni cilj Nougatine brenda je formulisati proizvode u kojima je rizik intolerancije dečije kože na preparate jednak nuli.
Karakteristike nougatine proizvoda:

PRIRODNI PROIZVODI

 

100% ORGANSKE AKTIVNE SUPSTANCE

 

BEZ ESENCIJALNIH ULJA

 

BEZ PEG

 

BEZ SINTETIČKIH BOJA

 

BEZ ALKOHOLA

 

BEZ SILIKONA

 

BEZ GENETSKI MODIFIKOVANIH SUPSTANCI

 

Proizvodi koji čuvaju zdravlje kože mladih dama i gospode.

Nougatine Srbija © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.