PRIČA O NOUGATINE

Nougatine je priča o kozmetičkom brendu prilagođenom dečjem uzrastu

A zašto kozmetika za decu?

Isto pitanje se pre 10 godina zapitala jedna mama, Caroline Pulsjard, tvorac Nougatine brenda.

Kao pripadnik kozmetičke industrije sa 26-godišnjim iskustvom u radu zapitala je sebe kao mamu "Da li su mojoj deci potrebni proizvodi za negu kože?" Za tadašnji uzrast njene dece tržište nije nudilo prilagođene proizvode…

Početna misao ju je sve više “kopkala”, te je otpočela samostalno istraživanje tržišta kozmetike za decu. Ono što joj je brzo postalo jasno je da se celokupna ponuda kozmetike za decu deli na kozmetiku za bebe (do 3 godine) i kozmetiku za tinejdžere (do 16 godina)! Šta je sa ostalom decom koja nisu bebe a ni tinejdžeri?

A šta je sa decom uzrasta od 3 do 12 godina? Ima li njihova koža neke posebne potrebe?

Delić kolaža je definitivno nedostajao! U želji da dobije odgovor na pitanje koje je sve više okupiralo njene misli Carlone Pulsjard je u sadarnji sa vodećim francuskim bio-medicinskim istraživačkim centrom pokrenula prvo naučno istraživanje o specifičnostima kože dece u odnosu na kožu beba i odraslih. U analizu su bila uključena deca iz više zemalja različite starosne dobi i boje kože.

Rezultat naučne studije je opravdao njeno uverenje. Koža dece se razlikuje od kože beba i odraslih!

2 specifičnosti kože dece uzrasta od 3 do 14 godina.

1. Koža dece ima manje lipida

2. Koža dece je tanja, krhkija i ne uspeva da zadrži optimalan nivo vlage

Tako je nastao prvi brend kozmetike za decu, a danas vodeći u svetu

Vizionarsko zapažanje gospođe Caroline i izvedeni naučni zaključci definisali su pravac u kome će krenuti razvoj prvog dečijeg brenda kozmetike - Nougatine Paris. Osnovna vizija brenda je kreirati potpuno prirodnu kozmetiku prilagođenu deci uzrasta od 3 do 14 godina koja je bogata hranljivim i hidrirajućim komponentama koje šite i neguju dečju kožu. Ta kozmetika se mora i dopasti deci zbog lepih aroma i razviti rutinu nege u periodu koji je najznačajniji za formiranje ličnosti i dobrih navika.

 

 

ZAŠTO NOUGATINE ZA VAŠE DETE?

Kakav vazduh dišemo? Šta zapravo jedemo?

Kolika je istinska štetnost izlaganju suncu i zagađenom vazduhu?

Kako da zaštitimo svoje dete od svih negativnih uticaja?

Verovatno su ovo samo neka od pitanja koja u toku dana okupiraju Vaše misli

Koja kozmetika je dobra za negu dece?

Posebna zabrinutost javlja se kada donosimo odluke koje se tiču naših najmlađih bilo da je u pitanju izbor hrane, igračaka, način ispunjavanja slobodnog vremena ili kozmetički proizvodi kojim negujemo njihovu kožu! Imamo odgovor na ovo pitanje.

10 RAZLOGA ZAŠTO ĆETE SA NOUGATIN-OM IMATI JEDNU BRIGU MANJE

PRIRODNA KOZMETIKA

Nougatine je sertifikovana prirodna kozmetika namenjena deci od 3 do 16 godine starosti. Svaki Nougatine proizvodi ima više od 95% prirodnog sastava

ORGANSKE AKTIVNE KOMPONENTE

Aktivne supstance su organskog porekla. “ORGANIC HYDRO PROTECT COMPLEX” koji se nalazi u svim proizvodima sadrži organska ulja makadamije, badema, ši butera i meda.

VISOKA KONCENTRACIJA AKTIVNIH SUPSTANCI

U odabiru kozmetičkog proizvoda nije bitan samo sastav već i udeo aktivnih supstanci koje zaista deluju i čine da proizvod odgovori nameni i postigne obećani efekat.

FORMULACIJE PRILAGOĐENE DEČIJEM UZRASTUE

Aktivne supstance su organskog porekla. “ORGANIC HYDRO PROTECT COMPLEX” koji se nalazi u svim proizvodima sadrži organska ulja makadamije, badema, ši butera i meda.

NAUČNA DOSTIGNUĆA INTEGRISANA U PROIZVODE

Nougatine je u saradnji sa francuskim biomedicinskim istraživačkim centrom PERITESCO kreirao proizvode koji u potpunosti neguju i štite kožu dece uzrasta od 3 do 16 godina.

FORMULACIJE KOJE SE RAZLIKUJU OD PROIZVODA ZA BEBE I ODRASLE

Koža dece uzrasta od 3 do 12 godina se razlikuje od kože odraslih i kože beba. Svi Nougatine proizvodi kreirani su za decu i to na bazi naučnih studija.

PROIZVODI PREPORUČENI OD STRANE DEČIJIH DERMATOLOGA

Sinergija znanja o kozmetici ali i o njihovim budućim korisnicima rezultirala je linijom koju mališani sa radošću koriste i zbog koje usvajaju rutine nege i zaštite kože” izjave dermatologa.

100% BEZBENDNI PROIZVODI

Proizvodi koji su 100% bezbedni za decu. Svaki nov proizvod mora sačekati 30 meseci i proći čitav niz studija pre nego što u komercijalnom smislu “ugleda svetlo dana”.

EKOLOŠKI PROIZVODI

Pored brige o malom čoveku, Nougatine brine i o sredini u kojoj on živi i kakav mu svet ostavlja. Logika eko-dizajna je imperativ brenda. Ni jedan Nougatine proizvod na narušava eko-sistem

100% FRANCUSKO POREKLO

Svakom poznavaocu kozmetičkih trendova jasno je da “biti francuski” u ovoj industriji ima posebnu težinu. Francuska je država sa najstrožijim regulativama i najzahtevnijim korisnicima kozmetike. Brend ponosan na zastavu kraj svog imena.

FORMULACIJE PRILAGOĐENE DECI

Organski proizvodi 100% prilagođeni dečijem uzrastu

Prvi brend dečje kozmetike zasnovan na naučnim studiama

Pre istupanja na tržište kozmetike za decu tvorci Nougatine Paris su u saradnji sa biomedicinskim istraživačkim centrom Francuske, PERITESCO, koji spada u jedan od najrenomiranijih u svetu, uradili kliničke studije o karakteristikama kože dece od 3 do 12 godina.

Studija je pokazala da se koža dece razlikuje od kože beba i kože starijih od 16 godina. Nougatine je prvi brend koji je na naučnoj dokazanim činjenicama definisao potrebe kože dece (od 3 do 12 godina) i svoje proizvode prilagodio njenim zahtevima.

Šta je prilagođeno u Nougatine proizvodima?

Naučne studije su urađene analizom kože dece iz različitih geografskih područja, različite boje i životne dobi i upoređivane sa kožom odraslih. Utvrđene su 2 ključne specifičnosti:

(1) Dečja koža ima još uvek nepotpuno razvijen hidrolipidni film koji je nedovoljno štiti od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine. Koža je krhka, ne zadržava dovoljno vode i podložnija je oštećenjima koja se u kasnijem životnom dobu manifestuju.

(2) Koža dece u razvoju je tanja i finija. Manje je bogata mastima u odnosu na kožu odraslih.

Nougatine proizvodi jačaju i štite dečju kožu, neguju i ne sadrže materije koje mogu da imaju negativne efekte. Nougatine proizvodi poseduju medicinski serifikat EU za potpuno zdravu i bezbednu kozmetiku za decu i prporučeni su od strane dečjih dermatologa.

Naučni zaključci i organske materije za bezbednu negu dece

Rezultati studija bili su inspiracija istraživačko razvojnom timu Nougatine Paris u kreiranju ključne aktivne komponente svakog preparata - ORGANIC HYDRO PROTECT COMPLEX-a, koji sadrži bogato hranljive i hidrantne komponente dobijene iz ulja makadamije, ulja badema, ši butera i javorovog sirupa. Potpuno prirodni sastojci organskog porekla čija je formulacija prilagođena tipu dečje kože.

Ultimativni cilj Nougatine brenda je formulisati proizvode u kojima je rizik intolerancije dečije kože na preparate jednak nuli.
Karakteristike nougatine proizvoda:

PRIRODNI PROIZVODI

 

100% ORGANSKE AKTIVNE SUPSTANCE

 

BEZ ESENCIJALNIH ULJA

 

BEZ PEG

 

BEZ SINTETIČKIH BOJA

 

BEZ ALKOHOLA

 

BEZ SILIKONA

 

BEZ GENETSKI MODIFIKOVANIH SUPSTANCI

 

Proizvodi koji čuvaju zdravlje kože mladih dama i gospode.

Prirodna kozmetika za decu Nougatine

ČAROLIJA NAJSLAĐIH AROMA KOJA ĆE UČINITI DETE SREĆNIM

Šta je to što je deci neophodno? Zabava, igra i bezbrižnost.

Može li se nešto što nema ove dimenzije dopasti deci?

Da li se Nougatine proizvodi dopadaju deci ?

Kada je Caroline Pulsjard došla na ideju da stvori Nougatine Paris, kao imperativ je postavila jasan cilj! Proizvodi za male dame i gospodu moraju biti zdravi, bezbedni, prijatni i zabavni deci.

Da bi to postigla svojim proizvodima je morala udahnuti “poseban šarm”, obojiti ih u najlepše boje detinjstva i podariti im najprimamljivije “ukuse” bezbrižne mladost.

Nougatine nije samo nega, to je univerzum zabave i uživanja, koji upotpunjava dečju radost i bezbrižnost na način koji se njima dopada.

Kako je Nougatine izabrao ukuse svojih proizvoda ?

U želji da Nougatine učine poželjnim svakom malom krosiniku  naučno stručni tim angažovan od strane kreatora brenda nsproveo je istraživanje među decom uzrasta od 3 do 14 godina sa pitanjima koja su se odnosila na njihovu omiljenu hranu, omiljeni ukus i šta je to što im mame i tate prvo zabrane onda kad zasluže kaznu. Istraživanje je ukazalo na to šta deca vole i šta njima čini zabavan dan. Možete li pretpostaviti odgovore?

 

Šta nastane kad omiljene ukuse mališana pretvorimo u proizvode ?

Tvorci Nougatine Paris su dobili “domaći zadatak” od svojih budućih malih korisnika!

Prvi proizvod koji je nastao, CHANTIMOUSSE, pena inspirisana šećernom vunom - poslasticom koja je uvek završavala na nosu, u kosi, po prstima, a ponešto i u ustima.

Onda je usledio malo teži zadatak - deca su želela jabuku! Ali ne bilo kakvu, već onu najslađu, karnevalsku - šećernu jabuku. Njena aroma pretočena je u favorit svake male dame, BAUME GOURMAND , balzam za usne sa aromom šećerne jabuke.

Ostali proizvodi su dobijali ukuse čokolade, meda, jagode... koji su upotpunili univerzum dečje radosti. Zamislite čokolada nije samo da se jede, njen ukus prija i na licu.

Dečja radost u Nougatine proizvodima

Kako su se nizali proizvodi, Nougatine univerzum je dobijao svoje finalne konture, ne samo u aromama nego i u dizajnu pakovanja i bojama. Na samom kraju kreatorima je zaličio na ringišpil, sinonim lakoće, boja i beskrajne radosti za svako dete na svakoj tački zemaljske kugle. Boje i dizajn proizvoda upotpunjuju univerzum sreće i radosti kreiranih na način da im nijedno dete ne može odoleti.

Nougatine Srbija © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.